Verwachting

Verwachtingmaandag 14 december 2009 22:08

Het is advent. De tijd van verwachting. Van uitzien naar Kerst. Voor een christen tegelijk een tijd van inkeer. Want waarom is het straks Kerstfeest? Omdat het nodig is! De tijd vóór Kerst en Pasen raakt mij altijd diep door dat besef. Al was ik de enige, dan nog was het nodig. Een kindeke arm en teer dat als volwassen man Zijn leven gaf voor mij. Zoveel houdt God van mij, van u en jou. Hij kwam omdat wij de neiging hebben om niet te leven zoals onze Schepper het graag wil. En ja, ik weet dat voor velen Kerst niet meer die diepere betekenis heeft. Dan is het verwachtend uitzien naar Kerst anders. Ook in dat geval gun ik u van harte een echt gezellig feest.

Over verwachting gesproken: verwachtingsvol zie ik uit naar de gemeenteraadsverkiezingen. Welke verwachtingen hebt u daarbij? Een positieve verwachting is stimulerend. De ChristenUnie in Midden-Drenthe hoopt op twee zetels. Zo’n streven stimuleert mij bij de inzet voor de campagne. Het is vind ik bereikbaar en realistisch. Maar tegelijk heb je het nooit in de hand. Dat is niet erg. Eén van de vele mooie dingen van geloven is dat. Want ik weet dat inzet nodig is. Maar het hangt af van Gods zegen. Wat u en ik ook verwachten en hopen.

Ik zie verwachtingsvol uit naar Kerst. Naar het nieuwe jaar. Naar de verkiezingen. Naar een positieve uitslag. Naar…. de Toekomst. Het leven met verwachtingen is mooi. Zoals bij het uitzien naar nieuw leven als een man en vrouw hun kind verwachten. De Drentse nieuwjaarswens spreekt mij daarom zeer aan en wens ik u nu alvast toe: veul heil en zeeg’n veur ’t nije joar!

Arjan van Harten

« Terug