Een duurzaam nieuwjaar

Vuurwerk duurzaam nieuwjaarvrijdag 11 december 2009 20:13

Het jaar 2010 goed beginnen, wie wil dat niet?

Op maandagavond 11 januari is er een nieuwjaarsbijeenkomst over het thema duurzame leefomgeving. Herman Brink en Henk Hidding van Stichting Natuur- en Milieugroep Midden-Drenthe zullen over dit onderwerp met aanwezigen in gesprek gaan. Iedere belangstellende is welkom.

Het belooft een gezellig samenzijn te worden met lekkers en muziek. Maar ook met een onderwerp dat er toe doet: de kwaliteit van onze leefomgeving. De ChristenUnie Midden-Drenthe organiseert de bijeenkomst. Commissielid Ruimte en Groen Henk Heideveld: ‘Is er een beter moment denkbaar, om met het geven van goede wensen voor het nieuwe jaar tegelijk na te denken over hoe we in dat nieuwe jaar kunnen werken aan een goede kwaliteit van onze leefomgeving in Midden-Drenthe, bijvoorbeeld door duurzaam te bouwen?’ Dit is actueel, want de raadscommissie Ruimte en Groen was op 2 december weinig lovend over het milieubeleidsplan door fouten en gebrek aan daadkracht van het college.

Door de ChristenUnie is een duurzame leefomgeving verheven tot één van de speerpunten in het programma voor de komende verkiezingen. Als de gemeente plannen heeft voor inrichting van de leefomgeving, is het gewenst dat altijd in overleg met de inwoners te doen. En met het afval dat we nu eenmaal produceren kunnen we verantwoord omgaan. Denk aan gescheiden inzamelen van afval. En van een groene gemeente als Midden-Drenthe mogen we als inwoners natuurlijk het goede voorbeeld verwachten. Of is dat teveel gevraagd? Herman Brink van de Natuur- en Milieugroep: ‘We volgen het gemeentebeleid al jaren kritisch en wij hebben veel adviezen gegeven, maar gebeurt er genoeg mee? Wij denken van niet. Van een christelijk partij verwacht ik in ieder geval een milieuvriendelijke houding om rentmeesterschap in praktijk te brengen.’

Wilt u ook met Herman Brink en Henk Hidding hierover in discussie en het jaar goed beginnen? Kom dan maandag 11 januari om 20.00 uur naar het Buurtgebouw Beilen-West De Raat, Reigerlaan 8, 9411 GV Beilen.

« Terug