Winnaar posteractie verkiezingen ChristenUnie Midden-Drenthe

Winnaars posteractie bannerzaterdag 27 februari 2010 20:51

De winnaar van de posteractie van de ChristenUnie is bekend. De partij stimuleert met het vooruitzicht van de prijs het ophangen van verkiezingsposters. Wie dat het meest in het oog springend of origineel doet sleept hem in de wacht. In dit geval een dubbele winnaar, want in samenwerking levert het een origineel én opvallend plaatje op. De prijs is gewonnen door de families Doornbos en Van der Heide in Smilde. Zij hingen posters op aan de gevel van hun twee-onder-een-kap-woning in aanbouw.

De actie heeft als opvallend resultaat in ieder geval dat er al ver vóór de verkiezingsdatum veel ChristenUnie-blauw te zien is bij particulieren. Andere partijen trekken aandacht door bijvoorbeeld spandoeken aan bomen te hangen of borden met posters aan lantaarnpalen langs wegen te plaatsen. De ChristenUnie kiest bewust voor de plak-voor-je-raam-vorm om de achterban actief te betrekken. Fractiemedewerkster Alma Wiersema-Roosendaal verklaart de actie: ‘Het is niet echt meer van deze tijd dat men een poster van de eigen partij ophangt. Je krijgt de mensen niet zo snel zo ver. Daarom vind ik het bijzonder dat het werkt. En helemaal dat op deze manier mensen uitkomen voor hun christen-zijn. Want je getuigt toch wel van iets!’

De prijs bestaat uit een gratis solextocht bij het Drents Kwartiertje in Laaghalerveen. Niet toevallig, omdat het stimuleren van recreatie en toerisme een speerpunt is in het programma van de ChristenUnie. Wie origineel en opvallend posters ophangt verdient ook een originele en opvallende prijs!

Lees hier het artikel in de Krant van Middendrenthe

« Terug

Archief > 2010 > februari