Op de scheuvels...

scheuvelszondag 14 februari 2010 15:22

 

Druk! Dat zijn we. Er komt veel op ons af. Afspraken nakomen, debatavonden, werkbezoeken, borden plakken, e-mailverkeer, plannen, informatieavonden… En dan heb ik het alleen nog maar over de politiek. Dan had ik nog niet genoemd dat de meesten van ons een gezin hebben met de nodige afspraken. En wat dacht u van ons dagelijks werk?

Gisteren na de Verkiezingsmarkt in Beilen race ik nog even naar de ijsbaan in Smilde. Even wat kiekjes maken van man en dochter. Eigenlijk past het me niet. Wil nog graag met de site aan de gang, even dit regelen, even dat regelen, de was ligt er en nog meer van die huishoud - perikelen.

Bij de ijsbaan aangekomen brandt in de blokhut de houtkachel. Op de ijsbaan zie ik dat m’n man de slag nog steeds te pakken heeft. En dat na misschien wel 15 jaar. Onze dochter heeft nog maar een enkele keer op het ijs gestaan, maar met een goed stel schaatsen onder had ook zij mooi de smaak te pakken. Die smaak hebben we versterkt door binnen in de blokhut, waar de houtkachel heerlijke warmte afgeeft, een glas kwast te drinken. Nostalgie ten top!

En op dat rustpunt maakte ik deze foto. Bij thuiskomst zag ik de foto op het scherm en werd even stil gezet. Wat een rust straalt deze man uit!

Deze meneer was van het facilitair team. Niet dat ze dat zo daar benoemen hoor. ‘As ie vandaog de kaorties doet, doe ik de chocomel en de kachel…’. ‘t Is gewoon aanpakken.

En tussendoor staart hij naar buiten…

Nu kan ik wel van alles beschrijven wat hij zou kunnen denken, maar dat mag u zelf in vullen. Ik bedacht me wel dat hij vast niet aan politiek dacht. Geen ballonnen, poster plakken of debatavonden bezoeken. Die leeftijd heeft ie gehad. En d’r ligt nou ies, nou muj d’r bij weez’n.

Gelukkig maar dat er ook mensen zijn die zich wél inzetten voor het politieke gebeuren. Anders werd het niks. Want ook Midden-Drenthe moet bestuurd worden. En, hoe standaard het ook klinkt: uw stem telt!

Misschien 3 maart wel op scheuvels hen de stembusse!

 

Alma Wiersema

« Terug

Archief > 2010 > februari