Het jaar 2010 goed beginnen, wie wil dat niet?

Vuurwerk 2zaterdag 02 januari 2010 20:08

Op maandagavond 11 januari is er om 20.00 uur een debat over het milieu in Midden-Drenthe in Dorpshuis De Raat in Beilen-West. De ChristenUnie organiseert deze nieuwjaarsbijeenkomst. Iedere belangstellende is van harte welkom.

Herman Brink en Henk Hidding van Stichting Natuur- en Milieugroep Midden-Drenthe zullen met aanwezigen in gesprek gaan. Iedere belangstellende is welkom. Het gaat over hoe we met afvalstoffen omgaan en over het voorbeeld dat de gemeente zelf geeft aan de inwoners.

Voor de muzikale opluistering zorgt panfluitist Willem Jan Tinke.

Het belooft een gezellig samenzijn te worden met lekkers en muziek. Maar ook met een onderwerp dat er toe doet: de kwaliteit van onze leefomgeving. Een duurzame leefomgeving is speerpunt van de ChristenUnie fractie. Commissielid Ruimte en Groen Henk Heideveld: ‘Het begin van het jaar is een goed moment, om bij het goede wensen aan elkaar ook te spreken over hoe we in dit nieuwe jaar aan een goede kwaliteit van onze leefomgeving kunnen werken. Bijvoorbeeld door duurzaam te bouwen en afvalstoffenbeleid’ Dit is actueel, want de raadscommissie Ruimte en Groen was op 2 december weinig lovend over het milieubeleidsplan door fouten en gebrek aan daadkracht van het college.

Als de gemeente plannen heeft voor inrichting van de leefomgeving, is het volgens de fractie van de ChristenUnie gewenst dat altijd in overleg met de inwoners te doen. En met het afval dat we nu eenmaal produceren kunnen we verantwoord omgaan. Denk aan gescheiden inzamelen van afval. En van een groene gemeente als Midden-Drenthe mogen we als inwoners natuurlijk het goede voorbeeld verwachten. Of is dat teveel gevraagd? Herman Brink van de Natuur- en Milieugroep: ‘We volgen het gemeentebeleid al jaren kritisch en wij hebben veel adviezen gegeven, maar gebeurt er genoeg mee? Wij denken van niet. Van een christelijk partij verwacht ik in ieder geval een milieuvriendelijke houding om rentmeesterschap in praktijk te brengen.’

Wilt u ook met Herman Brink en Henk Hidding hierover in discussie en het jaar goed beginnen? Kom dan maandag 11 januari om 20.00 uur naar het Buurtgebouw in Beilen-West: De Raat, Reigerlaan 8, 9411 GV Beilen.

 

« Terug