Politieke belangstelling voor Centrum Jeugd en Gezin

Politieke belangstelling voor Centrum Jeugd en Gezin in Beilenmaandag 10 maart 2014 18:25

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Beilen ontving vorige week politiek bezoek. De ChristenUnie Midden-Drenthe kwam op werkbezoek bij het CJG. Daarvoor is een belangrijke reden.

Er vinden namelijk grote veranderingen plaats bij de jeugdzorg, want de gemeente krijgt een belangrijke rol. Het belang daarvan blijkt duidelijk uit het bezoek, want niet alleen fractieleden, maar ook kandidaat raadsleden kwamen langs.

Van belang is dat de gemeente regie krijgt over alles dat te maken heeft met zorg rondom kinderen en jongeren, van consultatiebureaus tot schoolmaatschappelijk werk. Eén van de bezoekers is kandidaat raadslid Ageet van Dijk. Zij is lid van Protestantse Kerk in Beilen en schooldirecteur en geeft uitleg:  “Vanuit mijn werk en door mijn fractielidmaatschap bij de ChristenUnie zie ik hoe belangrijk dit jaar is voor Midden-Drenthe. De keuzes over aanbod van zorg zijn van invloed op heel veel gezinnen in onze gemeente”.  De centra voor jeugd en gezin zijn destijds door minister Rouvoet vorm gegeven. Tijdens het bezoek van de fractie werd duidelijk dat het CJG een spilfunctie heeft in de ondersteuning die aan inwoners wordt geboden.

Lijsttrekker Gert Jan Bent is gemeenteraadslid en werkt op een hogeschool. Hij spreekt de hoop uit dat bij de komende gemeenteraadsverkiezingen de stemmers inzien hoe verschillend de standpunten van de politieke partijen in Midden-Drenthe zijn over de komende bezuinigingen. Hij wijst er op dat er partijen zijn die vooral kijken naar het beschikbare geld. Voor de ChristenUnie is het uitgangspunt de behoefte aan zorg van inwoners, want preventief zorg bieden nu is van belang om hoge kosten in de toekomst te beperken.   

« Terug