Een nieuw begin

Gert_Pronk_2022.pngzaterdag 01 januari 2022 22:04

We zijn nu ongeveer twee maanden verder na mijn benoeming als commissielid, ik bevind mij in een nieuwe kring. Die van raadsleden, andere commissieleden, maar ook de wethouders en de burgemeester. Een nieuw begin.

De afgelopen 5 jaar alweer ben ik bezig met de politiek. Als steunfractielid las ik de stukken door, volgde ik de vergaderingen en zat ik geregeld op de publieke tribune. Je leerde de gezichten kennen, die van je partijgenoten iets beter als die van de andere partijen. Dat leverde veel gesprekken op over onze gemeente. Hoe zien wij de toekomst? Hoe gaan we de vraagstukken oplossen?

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen begin dit jaar was ik daar druk mee, gelukkig kunnen we nu bijna het hele formatieproces achter ons laten. In positie in de coalitie is ons door God weergegeven. Ik vertrouw erop dat Hij de Tweede Kamerfractie zal leiden tijdens de uitvoering van het beleid.

Veel grote vraagstukken liggen ook nu voor ons op lokaal niveau. Tijdens de eerste vergadering Ruimte & Groen waren we daar ook al druk mee. Het voelt toch wel bijzonder dat ik mij daar namens de partij over mag uitlaten. Een bijzondere gewaarwording.

En dan ligt er voor ons een nieuw jaar, hopelijk vinden we elkaar als mensen weer. Vooral naast elkaar, met elkaar, niet tegenover elkaar. Tuurlijk zullen we het niet altijd eens zijn, daarvoor zijn we als mensen te verschillend. Hopelijk vindt u de mensen om u heen in het nieuwe jaar, een nieuw begin.

Ik wens u een gelukkig nieuwjaar,

Gert Pronk

Commissielid Ruimte & Groen

« Terug