ChristenUnie boos over de renovatie van de provinciale weg in Smilde

Volgt u het nog?

Volgt u het nog?

vrijdag 12 november 2010 10:41

Inwoners en verkeersdeelnemers klagen

Al bijna een half jaar wordt er door de provincie gewerkt aan het weggedeelte
Hijkersmilde-Middensmilde van de N371. Sluipverkeer langs de stille kant van de
vaart en ongeduld onder de weggebruikers en de middenstand is het gevolg. Bij de ChristenUnie Midden-Drenthe kwamen diverse klachten binnen. Is die ergernis terecht? De ChristenUnie vindt van wel.

De fractie heeft er begrip voor dat een dergelijke reconstructie van de weg overlast met zich mee brengt. Er lijkt nu zo ongeveer een einde aan te komen. Maar de wijze waarop werkzaamheden op dit traject zijn gepland schiet de partij in het verkeerde keelgat. Raadslid Gert Jan Bent: ‘Het lijkt wel of allerlei werkzaamheden langs elkaar heen zijn georganiseerd. Soms is een weggedeelte afgesloten, dan weer een tijdje helemaal open voor verkeer, om daarna opnieuw geconfronteerd te worden met werkzaamheden op datzelfde deel van de weg. Op deze manier werkzaamheden uitvoeren zorgt ervoor dat onder de Smildegers alle draagvlak verdwijnt.’

De ChristenUnie pleit voor een veel strakkere regie. Aan het college van Midden-Drenthe is schriftelijk gevraagd hoe zij de provincie kan stimuleren om veel beter te plannen. Deze reconstructie is een toonbeeld van hoe het niet moet!

« Terug