College gaat in de hoogste versnelling.

afval scheiden (3)donderdag 24 september 2009 14:39

In het milieubeleidsplan 2007-2010 zijn we als raad druk bezig geweest om speerpunt 3, (optimale scheiding afvalstromen) als een hoge ambitie aan te merken. ‘Gelukkig maar’ zegt de ChristenUnie. Maar ondertussen is het zomaar 2010 en heeft het college (lees wethouder) nog geen afvalstoffen plan op de tafel van de gemeenteraad gelegd. De ChristenUnie is daar boos over! Dit is niet de eerste keer dat zij  zich boos maakt op de desbetreffende wethouder Bolhuis. Al eerder hebben we als raad moeten aandringen bij deze wethouder, bijvoorbeeld bij de sportnota, de zwembadnota en een onderkomen voor muziekvereniging “het Orkest” te Westerbork. Om van Stichting Phusis maar niet te spreken.

Wanneer de ChristenUnie aan de bel trekt en ook ander fracties oproept om in actie te komen middels een motie, blijkt dat dit college (lees wethouder) heel snel kan handelen. Zo ook nu. Binnen 24 uur komt het college met een voorlopig plan en een tijdspad om het afvalstoffenplan te realiseren. Na jaren vertraging opeens een handelend college.

Wij zullen tijdens de komende gemeenteraadsvergadering onze grote irritatie uitspreken naar de wethouder over de gang van zaken in deze. Pas na grote politieke druk komt dit plan van aanpak net voor de raadsvergadering per mail binnenvallen.

Het Gemeentelijk Afvalstoffen Plan 2010 - 2014 (GAP) gaat nu dus pas in een volgende periode na de verkiezing pas gestalte krijgen. Daar hebben we 3 jaar op moeten wachten!

Als ChristenUnie zijn we wel blij met de inspraakmogelijkheid die in november 2009 wordt geboden voor diverse belangengroepen. Dit is een goede gelegenheid om de betrokkenen te horen. Het college belooft in mei 2010 (na de gemeenteraadsverkiezing) dit plan af te ronden. De ChistenUnie zal dit proces om tot een GAP te komen op de voet volgen en langer uitstel niet accepteren.

Henk Heideveld.

« Terug

Reacties op 'College gaat in de hoogste versnelling.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.