Bestuurswisseling ChristenUnie Midden-Drenthe

vrijdag 18 mei 2012 20:40

Het bestuur van de kiesvereniging Midden-Drenthe heeft kans gezien vier nieuwe bestuursleden bereid te vinden zich in te zetten voor de ChristenUnie vereniging Midden-Drenthe!
Jacob Haveman: “al jaren lang maken mijn collegae Timmerman en Wiersema evenals ikzelf deel uit van het ChristenUniebestuur van de kiesvereniging Midden Drenthe. Het is prachtig dat wij nu een jongere generatie bestuursleden bereid hebben gevonden om een nieuwe doelgroep aan leden aan te spreken onder de bezielende leiding van een zéér ervaren ChristenUnie bestuurder!”. Nog vóór de oprichting van de ChristenUnie waren dhr. Haveman, Wiersema en Timmerman  al bestuurslid van respectievelijk de kiesverenigingen Smilde en Hooghalen van het GPV. Ondanks herhaalde oproepen voor nieuwe bestuursleden, is het tot op heden moeilijk gebleken nieuwe bestuursleden bereid te vinden voor de functie.

Nu is het zo ver! Vier nieuwe bestuursleden staan klaar om “het bestuursstokje over te nemen”.  Vier capabele inwoners van Midden Drenthe met feeling voor de gemeente, kennis en ervaring met bestuur, politiek en maatschappelijke thema’s, en MKB. Op de eerstvolgende bestuursvergadering zullen de aspirant leden zich voorstellen.

Afscheid  Met deze nieuwe bestuursleden zullen wij ook noodgedwongen afscheid dienen te nemen van twee zeer betrokken bestuursleden: voorzitter J. Haveman en penningmeester B. Wiersema. Tijdens de vergadering zal stil worden gestaan bij de jarenlange inzet van beide bestuursleden voor de ChristenUnie. Beide overige bestuursleden, het vorig jaar benoemde bestuurslid K. Arkema uit Hoogersmilde en H. Timmerman uit Hooghalen zullen deel blijven uitmaken van het nieuwe bestuur om continuïteit te waarborgen.

Schaduwfractie   Zowel dhr. Arkema, Timmerman als Haveman zullen hun belangrijke taak binnen de schaduwfractie van de ChristenUnie Midden Drenthe blijven uitoefenen. De met name jarenlange ervaring van dhr. Timmerman en Haveman zal zeer welkom blijven tijdens het fractieberaad. Laatst genoemd bestuurslid heeft vele jaren, ook toen de ChristenUnie nog geen raadszetel had, de commissie- en raadvergaderingen met grote trouw bijgewoond. Deze kennis blijkt steeds weer van onschatbare waarde tijdens de fractievergaderingen.

Ambities nieuwe bestuur
   Het nieuwe bestuur heeft zich tot taak gesteld een nieuwe generatie ChristenUnie leden nóg actiever te laten participeren in de plaatselijke partij. Daarnaast bestaat de wens om een plaatselijke perspectief (jongerengroep) op te starten. De nieuwe bestuursleden hebben een belangrijke rol bij het nog meer zichtbaar maken van Christelijke politiek in de prachtige gemeente Midden-Drenthe door contacten te zoeken met (aspirant) leden en kiezers uit de vele kerkgenootschappen die onze gemeente rijk is, van (Moluks-)Evangelisch, PKN, diverse huisgemeenten als ook bijvoorbeeld met de Christelijk Gereformeerde kerk, Gereformeerd Vrijgemaakte kerken binnen onze gemeente.

Christelijke politiek DOET ER TOE en dat blijkt maar weer direct na het vastgelopen Catshuisoverleg en zal de nodige inspanning vragen voor de naderende verkiezingen van 12 september.

De leus GELOVEN, DURVEN, DOEN wás en ís uitgangspunt voor de ChristenUnie, óók in Midden-Drenthe!

 

« Terug