ChristenUnie pleit voor aanpassing nieuwbouw aan de Esweg

Esweg Beilenmaandag 31 januari 2011 15:13

Op woensdag 2 februari 2011 bespreekt de commissie Ruimte en Groen van de gemeenteraad van Midden-Drenthe een plan voor seniorenwoningen aan de Esweg-Dingspelstraat. De ChristenUnie is niet blij met het verrijzen van meer dan zestig woningen op een krappe kavel in drie woonlagen direct langs de prachtige Esweg.

 

Bijna bovenop de Beiler bijlenrotonde doemt binnenkort vlak langs de Esweg een majestueus gebouw op dat het aanzien van Beilen voorgoed zal veranderen. Opnieuw zal de fractie van de ChristenUnie aandacht vragen voor de beeldkwaliteit van Beilen. Commissielid Henk Heideveld: ‘Waar we voor moeten zorgen is dat dit gebouw zo weinig mogelijk massaal overkomt. Geen lange galerijen met monotone uitstraling, maar een sierlijk frivool gebouw dat past aan de Esweg zoals Markant.’ Het kan dus anders.

De ChristenUnie zal het college woensdag op het hart drukken om pas akkoord te gaan met de bouwplannen wanneer het gebouw de uitstraling krijgt die deze centrale locatie verdient. Fractievoorzitter Gert Jan Bent licht toe: ‘Dit gebouw is een test of het college echt geleerd heeft van de fouten in de "binnenstad" van Beilen. Het gezegde ‘Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald’ is in dit geval op zijn plaats. De fractie maakt zich ook zorgen over toekomstige plannen.

 

De fractie vraagt zich af voor welke locaties in Beilen nog meer plannen van het college kunnen worden verwacht voor massale woonblokken. De partij pleit voor een discussie over de maximale omvang van dergelijke flats. Gert Jan Bent: ‘Óf we vragen als Beilen stadsrechten aan óf we temperen de hoogbouw in Beilen. Wij kiezen voor het laatste!’

 

U kunt het nalezen op de site van Dekrantvanmiddendrenthe

« Terug