Beton in Beilen

maandag 15 juni 2009 22:57

De ChristenUnie is bezorgd over de kwaliteit van het centrum van Beilen.

Burgemeester en wethouders willen alvast een deel van het centrum herinrichten. Prima natuurlijk, wie wil er geen fraai centrum? Maar het voorstel ligt op tafel, terwijl de raad nog niet besloten heeft over de eisen die we stellen aan de beeldkwaliteit. Het Beeldkwaliteitsplan Centrumgebied Beilen ligt nog ter inzage. 

Commissielid Henk Heideveld van de ChristenUnie sprak van ‘beton, beton, beton…’ In het centrum verrijzen hoge gebouwen. Het inrichten van de ruimte tussen die gevels is belangrijk. Mag het wat groener? Of wordt het betonnen bestrating tussen betonnen gevels?

Vorige week woensdag kwam dit onderwerp aan de orde in de raadscommissie Ruimte & Groen. Het betreft herinrichting centrumgebied Karpelstraat, Weverstraat, Raadhuisplein en Ettenstraat. Het college verzekerde de commissie dat het om een hoge kwaliteit inrichting gaat. Maar helaas is er nog geen gelegenheid geweest een presentatie te geven van hoe het er uit komt te zien. De planning gaat niet goed. De ChristenUnie kan daarom niet zondermeer akkoord gaan met het voorstel van B&W. Dan zou besloten worden zonder duidelijkheid over de beeldkwaliteit. Keuzes voor de inrichting van dit deel van het centrum hebben immers doorwerking voor de rest. Henk Heideveld: ‘Het kiezen van mooie dure bestrating lijkt mooi, maar krijg je zo een centrum waar de burger blij mee is?’

 In de raadsvergadering zal hier volgende week over doorgepraat worden.

« Terug

Reacties op 'Beton in Beilen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.