Kerst 2021

Ageet_2021.pngwoensdag 15 december 2021 20:00

De laatste maand van het jaar is weer begonnen,  de maand van Advent, Kerst en Oud en Nieuw. Met Kerst staan we stil bij zijn geboorte op aarde: Gods eniggeboren Zoon wordt mens en komt als de beloofde Verlosser ter wereld in een stal te Bethlehem in Israël. Bij zijn komst zingen engelen uit de hemel een prachtig lied voor de bange herders in het veld: Ere zij God in de hoge, en vrede op aarde…

Wat denk jij dat er gebeurt op het moment dat je opeens in hemels licht staat? Dat zet je leven op z’n kop. Misschien is de eerste schrikreactie heel groot, maar daarna komt er in jou iets in beweging waarvan je niet wist dat dit kon gebeuren. Kijk maar eens wat er gebeurt bij de herders die gewoon op een paar schapen zaten te passen en het ondertussen Kerst was geworden, zonder dat zij dat wisten. Herders die in ieder geval niet aan het uitkijken waren naar de Messias.

Kerst2021Nu kun je over die herders van alles zeggen. Het waren mannen zonder toekomst en waarschijnlijk hadden ze zelfs hun toekomst vergooid door hun leven. Als je een doelgroep wilt hebben waar nooit meer iets mee mogelijk zou zijn, dan moet je bij die herders in het veld bij Bethlehem gaan zitten. Kansloos voor de maatschappij en verstoten door hun leven.

Ze gaan op pad en als ze aankomen bij de voerbak en de stal, weten ze dat God van hen houdt en dat ze hun Redder hebben gevonden. Niet dat ze dit allemaal hebben begrepen, maar de aanraking van de hemel maakte dat zelfs deze mannen in beweging kwamen

Als nu dit soort mensen in beweging komen, hoe laat jij je dan raken op het moment dat de hemel je raakt. Door “Samen recht doen”.

Recht doen aan:

  • een jongere die het moet hebben van jeugdzorg.
  • dat ene gezin dat de eindjes eigenlijk niet meer aan elkaar vastknoopt.
  • jongeren die op zoek zijn naar een betaalbaar huis. 
  • die ene die dakloos is. 
  • die ene.

Zullen we samen in beweging komen en samen recht doen?

Ik wens u, ik wens jou een gezegend kerstfeest en een hoopvol 2022 toe.

Ageet van Dijken

Fractievoorzitter ChristenUnie Midden-Drenthe

« Terug

Reacties op 'Kerst 2021'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.