Een klein wonder

2002 Foto raadszaal.pngzaterdag 29 februari 2020 20:21

Afgelopen raadsvergadering is een klein wonder geschied in de gemeenteraad van Midden-Drenthe. De raad heeft namelijk unaniem ingestemd met een motie van de ChristenUnie waarin besloten is dat door alle acht fracties in gezamenlijkheid nagedacht wordt over de manier van vergaderen door de gemeenteraad.

Aanleiding van de motie is dat inwoners nauwelijks betrokken worden bij het vormgeven van beleid door de gemeenteraad. Een wens die in alle verkiezingsprogramma’s staat maar in de praktijk niet wordt gerealiseerd. De ChristenUnie wil daarin verandering teweeg brengen. En deze wens wordt door alle overige raadsleden omarmd. Chapeau voor de overige raadsleden! 

Onder voorzitterschap van burgemeester Damsma en met ondersteuning van de griffie zal een werkgroep zich buigen over de huidige manier van vergaderen om te komen tot een voorstel hoe zó te vergaderen dat beeldvorming, oordeelsvorming en besluitvorming uit elkaar wordt gehaald en inwoners veel meer betrokken worden bij het beleid van de raad.

Inmiddels zit ik al ruim 14 jaar in de gemeenteraad en warempel, na al die jaren heeft de raad besloten dat het vergaderen anders moet met meer betrokkenheid van de inwoners. Een klein wonder met grote gevolgen voor de inwonerparticipatie waar de politiek de mond vol van heeft maar nu ook handen en voeten wil geven.

De wonderen zijn de wereld nog niet uit! Een gezegde die met het unaniem aannemen van de ChristenUnie motie bewaarheid wordt!

Gert Jan Bent, raadslid ChristenUnie Midden-Drenthe

« Terug