Keuze wegverharding Oranjekanaal traject Zwiggelte-Halerbrug

woensdag 15 januari 2020 18:04

Artikel 33 vragen ChristenUnie Midden-Drenthe

Onderwerp: keuze wegverharding Oranjekanaal traject Zwiggelte-Halerbrug 

  1. Uit de media vernamen wij dat u bij het opnieuw verharden van bovenstaand traject de keuze voor asfalt heeft gemaakt vanwege verkeersveiligheid. Kunt u dit argument toelichten?
  2. In hoeverre bent u het met ons eens dat betonverharding in verhouding tot zwart asfalt een relatief veilige verharding is vanwege meer zicht voor de verkeersdeelnemer in de avond en nacht vanwege de lichte kleur van het wegdek?
  3. Welke argumenten (aspecten) weegt u af bij de keuze voor het type wegverharding in onze gemeente? 
  4. Hoe verhoudt zich percentueel de meer- of minderkosten van een betonverharding ten opzichte van de gekozen asfaltverharding bij de aanleg en op de langere termijn?
  5. In hoeverre is in algemene zin een betonverharding financieel voordeliger dan asfaltverharding of straatklinkers (elementenverharding)? Kunt u uw antwoord toelichten?
  6. Bent u het met ons eens dat, mede tegen het licht van de uiterst lage rente en gezien de (aldus uit de media) lagere kosten van betonverharding, door de raad een heroverweging dient te worden gemaakt welke wegverharding voor de langere termijn de meest duurzame verharding is?

 

Wij zien de beantwoording van de vragen met belangstelling tegemoet.

« Terug