Gefeliciteerd (met) Mieke Damsma!

Mieke Damsmadinsdag 03 oktober 2017 22:51

Onlangs is Mieke Damsma, momenteel wethouder in Maastricht, voorgedragen als burgemeester in Midden-Drenthe. Zij is straks de enige vrouwelijke burgemeester in Drenthe. Ik zeg: uniek, bijzonder, geweldig en prachtig. En niet alleen ik. Het zijn woorden die ik de afgelopen dagen heb gehoord en gelezen bij allerlei mensen.

Wij als ChristenUnie Midden-Drenthe zijn ook erg blij met deze voordracht. We hebben een lang proces achter de rug. Vanaf 2014 zijn we als raad en fractievoorzitters druk geweest om een nieuwe burgemeester te vinden. Het is een lange weg geweest, met allerlei onverwachte wendingen, maar uiteindelijk kunnen we constateren dat dit zeker goed is geweest. De uitkomst geeft ons vertrouwen.

Onder Ton Baas als waarnemend burgemeester is de rust weer terug in de raad na een woelige periode. Dit moment is een belangrijk gebeuren, zeker nu we met zijn allen weer aan het begin van een nieuwe periode staan.

Met Mieke Damsma stappen we vol vertrouwen de komende jaren binnen. Zij staat haar mannetje wel, als vrouw die gewend is om met mannen rondom vergadertafel te zitten. Bovendien is ze iemand die aandacht heeft voor iedereen, van jeugdige tot de oudere, ongeacht diens kleur of achtergrond. Een teamspeler, die burgemeester wil zijn samen met de inwoners, gemeenteraad en ambtelijke organisatie van Midden-Drenthe. Kortom: een goede keuze

De ChristenUnie feliciteert Mieke Damsma dan ook van harte en ziet uit naar een mooie samenwerking met ons als fractie, raad en inwoners van Midden-Drenthe.

Henk Heideveld, fractievoorzitter ChristenUnie Midden-Drenthe

« Terug