Renovatie Sportpark Noord-West in Beilen

Voetbal kleindonderdag 14 december 2017 21:51

Bijdrage van Ageet van Dijken, raadslid

Sportpark Noord-West wordt een prachtig sportpark. Daarvan zijn wij overtuigd. Een goed sportpark is van groot belang voor de voetballers. Daarom dienen we samen met de PvdA amendement in om het proces niet te vertragen.

Dagelijks vragen duizenden jonge kinderen in Nederland zich af hoe ze een betere voetballer of voetbalster kunnen worden. De beste van hun team of misschien wel profvoetballer bij Ajax, Barcelona, Real Madrid, PSV of Feyenoord.

Jonge voetballers krijgen tips om een goede voetballer te worden. Een paar tips zal ik noemen. Verbeter je techniek vooral door veel te voetballen. Probeer de bal tijdens partijtjes of oefeningen slechts 1 of 2 keer te raken en speel partijtjes op kleine veldjes of pleintjes. Heb plezier, zonder plezier in het voetballen kun je niet beter worden.

Plezier daar draait het bij veel voetballers om. Veel jonge en misschien ook wel oudere voetballers willen met veel plezier voetballen op een mooi sportpark. Ze snappen niets van de  lange discussie over het Sportpark Noord-West. Wij, maar ook de beide sportverenigingen zijn daar verantwoordelijk voor!

Eind 2016 heeft de gemeenteraad een besluit genomen. Met dat besluit kon het sportpark een grondige renovatie krijgen, was de wateroverlast voorbij en ligt het park er voor jaren weer piekfijn bij. Nu bijna een jaar later is er nog steeds niets gebeurd. Niets? Ja, er zijn heel veel overleggen geweest. De wethouder en zelfs wethouders hebben regelmatig gesprekken gevoerd om tot een goed besluit te komen. 

De voetbalverenigingen en de stichting hebben veel eisen waarover geen compromis kan worden gevonden en blijven ondanks alle gesprekken vasthouden aan hun eigen wensen. 

De stichting heeft de spelregels tijdens het spel iets veranderd door voor huur te kiezen. En huren is nu eenmaal duurder dan zelfbeheer. Daarom heeft de raad toentertijd zich sterk gemaakt voor zelfbeheer. Om meer met minder te kunnen. Wij als gemeenteraad wijzen dan ook de besturen op hun verantwoordelijkheid om een keuze te maken.

De vereniging en de stichting beschouwen het toegekende budget van 2016 als een soort van cafetariamodel. Het geld komt hen toe en zij mogen kiezen wat ze met dit geld gaan doen. Een bijzondere redenering vinden wij. Het is niet hun geld, maar gemeenschapsgeld! Wanneer er 1 kunstgrasveld of 8 natuurgrasvelden worden aangelegd heeft dat geldelijke consequenties. Over kunstgras is al veel gezegd. De actuele maatschappelijke discussie die gaande is over rubbergranulaat volgen wij op de voet. De maatschappelijke gevoelens laten wij zwaar wegen en kunnen meegaan in de gedachte dat er voor een andere infill moet worden gekozen. 

Sportpark Noord-West wordt een prachtig sportpark. Daarvan zijn wij overtuigd.  Een goed sportpark is van groot belang voor de voetballers. Daarom dienen we samen met de PvdA amendement in om het proces niet te vertragen. 

De 1200 voetballers hebben recht op goede voetbalvelden waar zonder wateroverlast kan worden gevoetbald. Wij hebben de eerste aftrap gedaan. De tweede aftrap ligt bij de verenigingen. Wij gaan uit van een goede afloop, zodat we in het voorjaar kunnen starten.

Beste verenigingen en het stichtingsbestuur, de bal ligt nu bij u!

« Terug

Archief > 2017

Geen berichten gevonden