Beetje voor jezelf, beetje voor de Koning(in)

Beatrix verenhoedzaterdag 06 februari 2010 11:24

Hey, jij daar! Ja jij!  Nee, niet wegklikken nu!  Geef je muis nog rust. Mag ik even je aandacht?  Ach joh, eventjes maar. Dat telefoontje kan straks ook wel.  Maar waarom wil je niet even aanhoren wat ik wil vragen?

Weet je al wat er komen gaat?

Niet dus, maar fijn dat je toch even wilt luisteren

Om met de vraag in huis te vallen: is politiek iets voor jou?

Ho nee! Niet weglopen nou!

Kom joh! Je zit nog lang niet in de 2e Kamer, dus zo erg is het niet.

En trouwens, ben je er wel eens geweest? Best leuk hoor! Heel deftig allemaal. Je moet zien dat je een hoed met veren op hebt: mag je zó naar binnen!

Ik merk dat je de vraag over politiek niet leuk vond, waarom niet?

Je denkt dat je gelijk weer iets móet? Dat ik je vraag om je te helpen bij de ChristenUnie Midden-Drenthe?

Nou nee, je moet helemaal niets!

Of eigenlijk: een beetje wel.

Ik wil vragen of je eens na wil denken….

Na wilt denken: wat vind ik leuk in m’n leven, wat kan ik goed? Ik hou van lezen of ik hou er juist niet van… Ik vind het leuk om met mensen om te gaan, ik doe graag iets voor de ander maar dan wel op de achtergrond. Wel… niet… graag… niet graag….

Ik vraag je als christen om s na te denken: welke gaven heb ik van God gekregen? Dóe ik daar ook iets mee? Of loop ik er liever voor weg?

Want weet je: ik wist het ook niet. Ik wist niet dat politiek zo leuk kon zijn! En vooral bij ons in de groep: doe wat je kan en wat je leuk lijkt! Ga geen dingen doen die je niet liggen! Soms 10 minuten per week, soms 10 minuten per dag. ‘t Is maar net wat er gaande is. Want het is trouwens niet altijd voorspelbaar.

Wat zeg je? Je gelooft niet dat je er plezier in kunt hebben om iets voor je buurt te kunnen betekenen op politiek niveau? Dan wil ik nu de uitdaging met je aangaan: loop eens een paar maand met ons mee! Geen probleem! Kijk eens in de keuken van ChristenUnie Midden-Drenthe!

Nouja, jij gaat maar gauw even iemand bellen. Als je meer wilt weten  mag je me altijd mailen natuurlijk. ikreageer@middendrenthe.christenunie.nl

 

Alma Wiersema 

 

« Terug

Archief > 2010 > februari