TIJD VOOR ...

TIJD VOOR 2 weblog GJzaterdag 06 februari 2010 21:37

Ik zie in mijn agenda dat in de maand februari de alcoholnota van de commissie Welzijn wordt behandeld. In december is er in dezelfde commissie al over deze nota gesproken. Het wachten was op de provinciale aanpak van alcoholproblematiek vanuit een gezamenlijke inzet van alle gemeenten in de provincie zelf. In december heeft de ChristenUnie sterk gepleit voor een vervroeging van de sluitingstijd van de horeca in onze gemeente. Namens een aantal ouders is er door mevrouw Wildeboer voor ditzelfde idee gepleit. www.vroegopstap.nl  Ik kreeg het idee dat de politieke partijen willen bewegen in het standpunt om horecagelegenheden eerder dicht te laten gaan.

In het Dagblad van het Noorden las ik vrijdag 29 januari dat de ChristenUnie Assen ook voor een algehele sluiting is van 2.00 uur voor alle uitgaansgelegenheden in hun stad. http://www.dvhn.nl/nieuws/noorden/drenthe/article5753535.ece En dat is gezien de enorme overlast van uitgaansgeweld hard nodig. Maar wat te denken van onze eigen gemeente? De politie is elk weekend druk doende om de uitgaande jeugd in toom te houden. En begrijp mij goed: ik gun een ieder een gezellig uitgaansleven. Maar moet het allemaal zo extreem laat? Is half zes in de ochtend echt nodig om dan pas te sluiten als discotheek? Ongetwijfeld zal het een grote omzet betekenen voor de uitbater. Maar zijn dit soort tijden maatschappelijk wenselijk? Je zal maar bij de politie werken: wat een leven om elk weekend uren lang 's nachts groepen jongeren te moeten volgen vanwege de geleidelijke "leegloop" van de discotheek…

Was u 3 november 2009 ook bij de bijeenkomst van de ChristenUnie in Westerbork? Dan hoorde u agent Bosker zeggen: vervroeg die sluitingstijd! En ook ik ben ervan overtuigd: Het wordt tijd voor twee uur!

Gert Jan Bent        

 

« Terug

Archief > 2010 > februari